Ridetimer for alle nivå.

Rogaland rideskole har kurser for både barn og voksne fra nyebgynner til viderekomne. Rideskolen har egne sprangtimer. Vi har 14 rideskolehester i forskjellige størrelser. Hestene er rolige og greie og instruktørene våre har lang erfaring med instruksjon. Kursene går over 10 uker og koster kr 3000-. Et sprangkurs koster 3300,-. Alle våre elever må være medlem i klubben. Dette koster kr 350,-.

Vi setter hestevelferden svært høyt. Vi prioriterer derfor å la våre skolehester ha mest mulig fri i ferier og helger, og har derfor begrenset med helgekurs/privat timer/rideleirer. Om sommeren går hestene våre på beite i 7 uker og har helt fri. Til daglig blir hestene passet av våre to ansatte, Ingrid og Geir. De har egne luftegårder på dagtid og boksene blir møkket 2-3 ganger daglig.

Vi er også nøye med å begrense hvor mange timer hestene blir brukt pr dag. Derfor får du som regel hest tildelt samme dagen du skal ri. Slik kan vi enkelt bytte på hestene uten at noen går for mange timer, samt ta hensyn til hver enkel hest sin dagsform.

Hestevelferd og sikkerhet: Vi synes det er viktig at alt som foregår rundt ridning og håndtering med hest foregår på en rolig og avslappet måte. På de fleste nybegynner og lett øvet timer vil derfor hestene være ferdig påsalet til timen. Dette for å unngå stress ved påsaling for uerfarne. Det er også alltid voksne tilstede etter disse timene for å hjelpe med avsaling og få hestene på plass.

Våre timer varer i 60 min. Dette gjør at vi unngår mye stress dersom uforutsette ting dukker opp. En stigbøyle som ryker, en hest som blir halt og må byttes er eksempler på ting som kan skje. Dersom timen bare varer i 45 min, kan det fort bli stress å hale timen i land dersom instruktøren må ha fokus på andre ting et øyeblikk. Våre 60 min gjør også at hestene får pustet ut etter timen og kommer rolig igang på neste.

Våre to instruktører er godt voksne, har årelang erfaring med hest og undervisning, ridelærerutdannelse og førstehjelpskurs.